certifikát certifikát certifikát certifikát certifikát

Jídelníček

 

 

Vážení strávníci,

na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

 

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v nové prezentaci:

ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ   

 

 

Jídelní lístek na týden 10.12. - 14.12.2018 a 17.12. - 21.12.2018

 

 

 

Jídelníček 10.12. - 14.12.2018

 

Pondělí 10.12.2018
Pomazánka ze strouhaného sýra, chléb, paprika, jablko, mléko - (A:01a,01b,07)
Polévka kuřecí s nudlemi - (A:01a,03,07,09)
Treska s brokolicí a sýrem, brambory, ledový čaj - (A:01a,04,07)
Selský rohlík, mandarinka, jogurtový nápoj (mandarinka) - (A:01a,07)

 

Úterý 11.12.2018
Jogurt, kukuřičný plátek, jablko, čaj sladká švestka - (A:07)
Polévka vločková - (A:01a,01d,03,07,09)
Vepřový přírodní plátek, kaše z červené čočky s česnekem a cibulkou, nápoj rakýtek (A:01a,07)
Pomazánka z tvarohu, chléb, okurka, jablko, mléko (ovocné pyré) - (A:01a,0b,07)

 

Středa 12.12.2018
Pomazánka z makrely, chléb, rajče, jablko, čaj moruše - (A:01a,01b,04,07)
Polévka s játrovými knedlíčky - (A:01a,03,07,09)
Kuře po zahradnicku, vařený brambor, sirup - (A:01a,07)
Chléb s lučinou, paprika, jablko, mléko (monkeys) - (A:01a,01b,07)

 

Čtvrtek 13.12.2018
Vločková kaše s kakaem, jablko, čaj aloe vera a ostružina - (A:01d,06,07)
Plavání: Rohlík sypaný sýrem, jablko - (A:01a,07)
Polévka farmářská - (A:01a,03,07,09)
Maďarský perkelt, bulgur, ovocný nápoj jablkový - (A:01a,07)
Chléb, flora, kedluben, jablko, mléko (knuspi chlebík) - (A:01a,01b,07)

 

Pátek 14.12.2018
Pomazánka zeleninová, chléb, paprika, jablko, mléko (A:01a,01b,03,07)
Polévka zeleninová s kapáním - (A:01a,03,07,09)
Buchtičky se šodó, ovocný nápoj žlutý meloun - (A:01a,03,07)
Chléb s bylinkovým máslem, okurka, jablko, mléko ochucené meruňka (jablko)

 

 

 

 

 

Jídelníček 17.12. - 21.12.2018

 

Pondělí 17.12.2018
Pěna sýrová, chléb, paprika, jablko, mléko - (A:01a,01b,07)
Vývar zeleninový - (A:01a,07,09)
Hrachová kaše, vařené vejce, sterilovaná okurka, ledový čaj - (A:01a,03,07,10)
Houska raženka s plátkovým sýrem, pomeranč, mléko (pomeranč) - (A:01a,07)

 

Úterý 18.12.2018
Obložený chléb s vejcem, jablko, mléko - (A:01a,01b,03,07)
Polévka rajská s kapáním - (A:01a,03,07,09)
Vepřová pochoutka, zelí, brambor, nápoj řepík - (A:01a,07,12)
Jogurtové řezy s malinami, jablko, mléko (fit biscuit) - (A:01a,03,07)

 

Středa 19.12.2018
Loupák, jablko, kakao - (A:01a,03,06,07)
Krém z pečené zeleniny - (A:01a,07,09)
Koprová omáčka, houskový knedlík, ovocný nápoj lesní plody - (A: 01a,03,07)
Chia chléb s lučinou, lahůdková mrkvička, jablko, mléko (jablko) - (A:01a,01b,07,11,13)

 

Čtvrtek 20.12.2018
Pomazánka z kuřecího masa, chléb, rajče, jablko, čaj hruška máslovka - (A:01a,01b,07)
Plavání: Graham, jablko - (A:01a,06)
Polévka květáková - (A:01a,03,07)
Debrecínský guláš, rýže, nápoj mrkvík - (A:01a,07)
Chléb s marmeládou, jablko, milky shake malinový (ovocné pyré) - (A:01a,01b,07)

 

Pátek 21.12.2018
Chléb s pomazánkovým máslem, rajče, jablko,mléko -  (A:01a,01b,07)
Polévka rybí s krutony - (A:01a,04,07,09)
Boloňské špagety se sýrem, ovocný nápoj mango - (A:01a,07,09)
Rychlý snack s jogurtem, jablko, mléko (jablko) - (A:01a,06,07)
 

 






 



 

Jídlo uvařily: Jana Jenderková - hl. kuchařka                                  Alena Taclíková - kuchařka

Jídelníček vypracovala: Lucie Bestová - vedoucí ŠJ


 


 




 



 

 



 


 

 

---------------------------------------------------------------------------------

Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
Změna jídelníčku vyhrazena.
Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.
 

 

Alergeny v potravinách

• EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
• ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 

 




Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 - Lepek - další členění:
01a - Lepek pšenice
01b - Lepek žito
01c - Lepek ječmen
01d - Lepek oves

Původní kód 08 - Skořápkové plody - další členění:
08a - Mandle
08b - Lískové ořechy
08c - Vlašské ořechy
08d - Kešu ořechy
08e - Pekanové ořechy