certifikát certifikát certifikát certifikát certifikát

Jídelníček

 

 

Vážení strávníci,

na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

 

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v nové prezentaci:

ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ   

 

 

Jídelní lístek na týden 29.6. - 3.7.2020 a 20.7. - 24.7.2020 a 27.7. - 31.7.2020

 

 

Jídelníček 29.6. - 3.7.2020

 

 

Čtvrtek 2.7.2020

Pomazánka švédská, veka, okurka, jablko, čaj jablko a mango - (A:01a,04,07)
Polévka z vaječné jíšky - (A:01a,03,07,09)
Hovězí guláš, těstovina, sirup/voda - (A:01a,07)
Domácí perník, jablko, mléko/čaj (biosaurus) - (A:01a,03,07)

 

Pátek 3.7.2020
Chléb obložený vejcem, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,03,07)
Polévka zeleninová s bylinkovými noky - (A:01a,03,09,12)
Vepřová pochoutka, brambor, zelí, ovocný nápoj ryngle - (A:01a,07,12)
Chléb s lučinou, paprika, jablko, mléko/čaj (jablko) - (A:01a,01b,07)

 

 

 

 

Jídelníček 20.7. - 24.7.2020


Pondělí 20.7.2020
Pomazánka z tvarohu s kapií, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)
Polévka zeleninová se špaldovými noky - (A:01a,01e,03,09)
Čočka na kyselo, vařené vejce, kyselá okurka, nápoj řepík/voda - (A:01a,03,07,10)
Chléb s marmeládou, banán, mléko/čaj (banán) - (A:01a,01b,07)

 

Úterý 21.7.2020
Pomazánka rybičková, chléb, rajče, jablko, čaj jablko a mango - (A:01a,01b,04,07)
Polévka slepičí s nudlemi - (A:01a,09)
Francouzské brambory, zeleninová obloha, ovocný nápoj kiwi/voda - (A:03,07)
Chléb se žervé, paprika, jablko, vitakao (racio piráti) - (A:01a,01b,07)

 

Středa 22.7.2020
Cereálie amarantové se skořicí, mléko, čaj meloun a jahoda - (A:03,06,07)
Polévka hrachová - (A:01a,03,07,09)
Segedínský guláš, houskový knedlík se semínky, minerálka/voda - (A:01a,01d,03,06,07,11,12)
Houska s máslem, kedluben, mléko/čaj (jablko) - (A:01a,07)

 

Čtvrtek 23.7.2020
Pomazánka ze tří druhů sýra, chléb chia, okurka, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07,10,11,13)
Polévka rybí s fritátovými nudlemi - (A:01a,04,09)
Štěpánská pečeně, rýže, ovocný nápoj černý bez a citrón/voda - (A:01a,03)
Přesnídávka ovocná, piškoty, čaj třešeň a rakytník (přesnídávka) - (A:01a,03)

 

Pátek 24.7.2020
Pomazánka z cizrny, chléb, paprika, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07,10)
Polévka mrkvová s červenou čočkou - (A:09)
Kuře pečené, šťouchaný brambor, zeleninová obloha, sirup/voda - (A:01a,07)
Chléb s madetou, rajče, jablko, mléko/čaj (jablko) - (A:01a,01b,07)

 

 

Jídelníček 27.7. - 31.7.2020

 

Pondělí 27.7.2020
Pomazánka ze šlehaného sýra, paprika, jablko, mléko ochucené meruňka/čaj - (A:01a,01b,07)
Vývar masový - (A:01a,03,09)
Obalované rybí filé, vařený brambor, zeleninová obloha, sirup/voda - (A:01a,04,07)
Rohlík s bylinkovým máslem, jablko, mléko/čaj (jablko) - (A:01a,07)

 

Úterý 28.7.2020
Pomazánka vajíčková, chléb, okurka, jablko, mléko/čaj - (:A01a,01b,03,07)
Polévka zeleninová - (A:09)
Bavorské vdolky, jablko, bílá káva/čaj - (A:01a,03,07)
Termix, knuspi chlebík, jablko, čaj (termix) - (A:07)

 

Středa 29.7.2020
Pomazánka z tuňáka, chléb, okurka, jablko, čaj jahodové pohlazení - (A:01a,01b,04,07)
Bramboračka - (A:01a,07,09)
Kuskuseto se strouhaným sýrem, červená řepa, nápoj červená řepa a moruše/voda - (A:01a,07)
Chléb s pomazánkovým máslem, paprika, jablko, mléko/čaj (fot smoothie) - (A:01a,01b,07)

 

Čtvrtek 30.7.2020
Pomazánka masová, chléb, okurka, jablko, čaj hruška a karob - (A:01a,01b,07)
Polévka kmínová s noky - (:A01a,03,07)
Čevapčiči, šťouchaný brambor, zeleninová obloha, nápoj řepík/voda - (A:01a,07,10)
Chléb s medem, jablko, mléko/čaj  (           ) - (A:01a,01b,07)

 

Pátek 31.7.2020
Pomazánka zeleninová, chléb, paprika, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,03,07)
Polévka z letní zeleniny - (A:09)
Slovenské halušky se zelím, ledový čaj/voda - (A:01a,12)
Chléb se žervé, rajče, jablko, mléko/čaj (new bar) - (A:01a,01b,07)
 

 

 

 

 

 

 

 

 



 




Jídlo uvařily:    Jana Jenderková - hl. kuchařka                                
                         Alena Taclíková - kuchařka
                         Markéta Špačková - pomocná kuchařka

 

Jídelníček vypracovala: Lucie Bestová - vedoucí ŠJ


 


 




 



 

 



 


 

 

---------------------------------------------------------------------------------

Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
Změna jídelníčku vyhrazena.
Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.
 

 

Alergeny v potravinách

• EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
• ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 

 




Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 - Lepek - další členění:
01a - Lepek pšenice
01b - Lepek žito
01c - Lepek ječmen
01d - Lepek oves

Původní kód 08 - Skořápkové plody - další členění:
08a - Mandle
08b - Lískové ořechy
08c - Vlašské ořechy
08d - Kešu ořechy
08e - Pekanové ořechy