certifikát certifikát certifikát certifikát certifikát

Jídelníček

 

 

Vážení strávníci,

na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

 

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v nové prezentaci:

ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ   

 

 

Jídelní lístek na týden 22.10. - 26.10.2018 a 29.10. - 2.11.2018

 

 

 

Jídelníček 22.10. - 26.10.2018

 

Pondělí 22.10.2018
Tvaroh s ovocem, piškoty, čaj hruška máslovka - (A:01a,03,07)
Polévka kmínová s kapáním - (A:01a,03,07,09)
Čočka na kyselo, vejce, sterilovaná okurka, ovocný nápoj kiwi, biosaurus - (A:01a,03,07,10)
Chléb se sýrem, okurka, mandarinka, mléko (mandarinka) - (A:01a,01b,07)

 

Úterý 23.10.2018
Pěna sýrová se šunkou, chléb, rajče, jablko, mléko - (A:01a,01b,07)
Krém brokolicový - (A:01a,03,07,09)
Přírodní řízek, bramborová kaše, zeleninová obloha, džus jahodový - (A:01a,07,10)
Ovesné řezy, jablko, caro (osmánek chia) - (A:01a,03,07)

 

Středa 24.10.2018
Pomazánka švédská, chléb, rajče, hroznové víno, čaj sladká švestka - (A:01a,01b,04,07)
Polévka z droždí - (A:01a,03,07,09)
Hovězí karlovarský guláš, houskový knedlík, sirup - (A:01a,03,07)
Pomazánka ze žervé, chléb, paprika, jablko, mléko ochucené malinové (džusík) - (A:01a,01b,07)

 

Čtvrtek 25.10.2018
Chléb obložený vejcem, jablko, mléko - (A:01a,01b,03,07)
Plavání: Makovka, jablko - (A:01a,03)
Boršč - (A:01a,07,09,12)
Vepřové maso v mrkvi, brambor, ovocný nápoj bio hruškový - (A:01a,07)
Chléb s bylinkovým máslem, okurka, jablko, mléko (tyčinka fit) - (A:01a,01b,07)

 

Pátek 26.10.2018
Pudink, knuspi chlebík, jablko, mléko - (A:06,07)
Polévka bramborová - (A:01a,07,09)
Kuřecí maso na pórku s kukuřicí, rýže, ledový čaj - (A:01a,03,07,09,10)
Chléb s almette, rajče, jablko, mléko (jablko) - (A:01a,01b,07)

 

 

 

Jídelníček 29.10. - 2.11.2018

 

Pondělí 29.10.2018
Chléb s pomazánkovým máslem, ředkvička, jablko, mléko - (A:01a,01b,07)
Polévka krupicová s vejcem - (A:01a,03,07,09)
Nudle s mákem, džus jablkový - (A:01a,03,07)
Pomazánka ze strouhaného sýra, chléb, paprika, jablko, mléko (jablko) - (A:01a,01b,07)

 

Úterý 30.10.2018
Pomazánka s česnekem, chléb, okurka, jablko, mléko - (A:01a,01b,07)
Polévka slepičí - (A:01a,03,07,09)
Lososové nugetky, vařený brambor, mrkvový salát, ledový čaj - (A:01a,04,07)
Chléb s marmeládou, jablko, kakao (medové cereálie) - (A:01a,01b,06,07)

 

Středa 31.10.2018
Pomazánka drožďová, chléb, rajče, jablko, čaj moruše - (A:01a,01b,07)
Polévka z míchaných luštěnin - (A:01a,03,07,09)
Vepřové kostky na kmíně, rýže s quinoou, nápoj řepík - (A:01a,03,07)
Chléb se žervé, okurka, pomeranč, mléko (pomeranč) - (A:01a,01b,07)

 

Čtvrtek 1.11.2018
Pomazánka z lučiny, chléb, paprika, jablko, mléko ochucené vanilkové - (A:01a,01b,07)
Plavání: croissant kakaový, jablko - (A:01a,07)
Polévka selská - (A:01a,03,07,09)
Celerový karbanátek, šťouchaný brambor, kečup, sirup - (A:01a,03,07,09)
Jogurt, kukuřičné cereálie, jablko, čaj lesní plody (jogurt) - (A:01a,07)

 

Pátek 2.11.2018
Pomazánka zeleninová, chléb, jablko, mléko - (A:01a,01b,03,07)
Polévka drůbková - (A:01a,03,07,09)
Bulgureto se strouhaným sýrem, červená řepa, ovocný nápoj žlutý meloun - (A:01a,07)
Chléb s máslem, rajče, jablko, mléko (ovesná svačinka) - (A:01a,01b,07)




 



 

Jídlo uvařily: Jana Jenderková - hl. kuchařka                                  Alena Taclíková - kuchařka

Jídelníček vypracovala: Lucie Bestová - vedoucí ŠJ


 


 




 



 

 



 


 

 

---------------------------------------------------------------------------------

Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
Změna jídelníčku vyhrazena.
Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.
 

 

Alergeny v potravinách

• EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
• ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 

 




Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 - Lepek - další členění:
01a - Lepek pšenice
01b - Lepek žito
01c - Lepek ječmen
01d - Lepek oves

Původní kód 08 - Skořápkové plody - další členění:
08a - Mandle
08b - Lískové ořechy
08c - Vlašské ořechy
08d - Kešu ořechy
08e - Pekanové ořechy